Από το βουνό στη θάλασσα...μια ανάσα

Από το βουνό στη θάλασσα...μια ανάσα

Για τους περισσότερους ο Ιούνιος δεν είναι μήνας καλοκαιρινών διακοπών. Τα σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά, οι φοιτητές έχουν εξεταστική σχεδόν όλο το μήνα και ο καιρός, καλοκαιρινός μεν με σκαμπανεβάσματα δε. 
Μπορεί λοιπόν ο Ιούνιος να μην είναι μήνας διακοπών, είναι όμως ιδανικός για αποδράσεις που μπορούν να συνδυάσουν φύση, περιπάτους, αξιοθέατα, καλό φαγητό αλλά και θάλασσα.

 

Η Κορινθία είναι ένας ιδανικός προορισμός που προσφέρει τον παραπάνω συνδυασμό.
Για τις διακοπές σας ή για τις σύντομες αποδράσεις σας, με την κοντινότερη παραλία σε απόσταση αναπνοής, η Κορινθίαείναι ένας προορισμός με τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και προσιτός για Έλληνες αλλά και για ξένουςτουρίστες.
Σε λίγο θα είναι έτοιμος και ο σταθμός του προαστιακού στο Ξυλόκαστρο που σημαίνει ότι από το αεροδρόμιο της Αθήνας σε μίαμιση ώρα σχεδόν, κάποιος μπορεί να βρίσκεται στα ξενοδοχεία και στις παραλίες του Κορινθιακού.

Το Ξυλόκαστρο είναι λόγω της θέσης του μια ιδανική βάση για εξορμήσεις. Τα τελευταία χρόνια πολλοί ξένοι το επιλέγουν ως βάση των διακοπών τους και από εκεί επισκέπτονται τα αξιοθέατα της Αθήνας, την Ολυμπία, και τους άλλους αρχαιολογικούς τόπους της Πελοποννήσου, (Κόρινθο, Μυκήνες, Επίδαυρο, Νεμέα κτλ) που είναι μια πολύ λογική επιλογή αν σκεφτεί κανείς ότι είναι σχεδόν στη μέση όλων αυτών των σημείων ενδιαφέροντος.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο cnngreece