ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Χιονοδρομικό κέντρο Ζηρειας

Αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο καθώς διαθέτει όμορφες πεζοπορικές διαδρομές και δίκτυο δασικών δρόμων, και επιπλέον βρίσκεται κοντά στο μεγάλο αστικό κέντρο της Αθήνας. Οι κυριότερες αναβάσεις για την ψηλότερη κορυφή γίνονται από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας ή το οροπέδιο (Κάμπος της Ζήριας), όπου φτάνει και ασφαλτόδρομος και βρίσκονται δύο ορειβατικά καταφύγια, καθώς και από την Γκούρα Φενεού. Για τη Μικρή Ζήρια, η συνηθέστερη ανάβαση γίνεται από το Κεφαλάρι, όπου και ορεινός ξενώνας της ΕΟΦ (Ένωση Ορειβατών Φυσιολατρών).

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) και τέλος δύο πίστες χιονοδρομίας, μια αρχαρίων (baby lift) μήκους 150μ και ένα συρόμενο αναβατήρα (πιατάκι) μήκους 700μ. Το προσωπικό βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski και snowboard, καθώς και σχολή όπου ειδικοί εκπαιδευτές περιμένουν τους μη μυημένους στο άθλημα για το πρώτο τους μάθημα! 

Σε περίπτωση που δεν έχετε εξοπλισμό για τις χιονισμένες εξορμήσεις σας μπορείτε να προμηθευτείτε από το http://www.enthimion-suites.gr/shop/ 

Τέλος, στο πλήρως οργανωμένο σαλέ μπορείτε να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα, τον καφέ σας, το ποτό σας ή ακόμη και να δοκιμάσετε ένα κρύο πιάτο, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στο Οροπέδιο της Ζήρειας και στις πίστες χιονιού που θα σας συναρπάσουν.